Wednesday, 18 December 2013

GK Questions on United Nation Organization (UNO)



GK Questions on United Nation Organization (UNO)


1.Where is the headquarters of UNO?
Ans : New York, USA

2. On which date UN charter was signed?
Ans : 26th June,1945

3. United Nations came into existence from which date?
Ans : 24th October,1946

4. How many countries are member to United Nations?
Ans :193 countries

5. What are the aims of United Nations?
Ans : International Security, World Peace, Economic Development, Cooperation in International Law, Human Rights, Social Progress

6. What was replaced by United Nations Organization?
Ans : League of Nations

7. How many languages has been named official by United Nations?
Ans : Six languages (English, Chinese, French, Spanish, Arabic and Russian)

8. How many Principal Organs does United Nations has?
Ans : Six
a) The General Assembly
b) The Security Council
c) The Economic and Social COuncil
d) The Secretariat
e) The International Court of Justice
f) The United Nations Trusteeship Council

9. Which is the top post in United Nations?
Ans : Secretary General

10. Where did the first General Assembly meeting held?
Ans : Westminster Central Hall,London

11. Who gave the name as United Nations for the this organization?
Ans : Franklin D Roosevelt
  
12. Who is the current UN Secretary General?
Ban ki-moon

13.Who is the current Deputy Secretary General?
Ans : Jan Eliasson

14. Who is the current General Assembly President?
Ans : Mr. Vuk Jeremić

15. Vietnam joined the U.N.O in the year
Ans : 1977

No comments:

Post a Comment