Thursday, 2 January 2014

GK Exam 2nd for all Exam




Competative Exam 2nd 

1. The National Human Rights Commission was established in ?
ANSWER :- 1993


2. "Optical Phenomenon" in the fringe pattern of CD is:
ANSWER :- Interference


3. The Weakest force among the following?
ANSWER :- Gravitational

4. Exchange Particle in Quark-Quark Interaction?
ANSWER :- Gluon


5. Special Theory of Relatively was proposed in ?
ANSWER :- 1905


6. IRADIAN is ?
ANSWER :- 57.3


7. For liquids, both Cofficient of Viscosity and Surface Tension ?
ANSWER :- Decreases with increase in temperature


8. Fraction of volume of ice seen outside when immersed in water?
ANSWER :- 10.5%


9. Celsius and Fahrenheit show the same temperature at ?
ANSWER :-  -40


10. ____ occurs when source of light approach an observer?
ANSWER :- Blue Shift


11. Which colour indicate Highest Temperature?
ANSWER :- Dull Red


12. The country that declared the year 2013 as National Year of Rice?
ANSWER :- Philippines


13. The chairman of the joint parliamentary committee on the 2G scam?
ANSWER :- P.C.Chacko


14. The first Aadhaar number holder Ranjana Sadasiv Sonawne belongs to ?
ANSWER :- Maharastra


15. The legless amphibian reported from Meghalaya by a Malayalee Scientist ?
ANSWER :- Chikilidae


16. Arogyakeralam award instituted by the Government of Kerala is given to ?
ANSWER :- Local Bodies


17. The director of the film Celluloid?
ANSWER :- Kamal


18. India's 100th successful space mission was on ?
ANSWER :-  9th September 2012


19. Name the first private person of India who was given 'Z' security cover by the Union Government?
ANSWER :- Mukesh Ambani


20. 'Saraswati Samman' 2012 was awarded to poet Sugathakumari for her work?
ANSWER :- Manalezhuthu


21. Olympics 2012 held at London was the?
ANSWER :- 30th


No comments:

Post a Comment