Showing posts with label Bhogolik map. Show all posts
Showing posts with label Bhogolik map. Show all posts

Thursday, 2 January 2014

2013 - Questions and Answers



2013 -  Questions and Answers of Latest Current Affairs

1. Dr. Manmohan Singh elected as Rajya Sabha Member from Assam for the Which of the concecutive term?
Ans : 5th term
2. Who is recently appointed as Union Railway Minister
Ans : Mallikarjun Kharge 
3. Who is appointed as Chairman of AirAsia India
Ans :  S Ramadorai 
4. First Indian origin to be appointed as editor of UK national paper, The Independent
Ans : Amol Ranjan
5. Which player win Men's Singles in French Open, 2013
Ans : Rafael Nadal
6. Which player win Women's Singles in French Open, 2013
Ans : Serena Williams 
7. Who is recently appointed as the chairman of Life Insurance Corpora
Ans : SK Roy
8. In which district of Chhattisgarh, naxal attack the 'Parivartan Yatra' of Congress
Ans : Bastar
9. Who is the new Comptroller and Auditor General of India
Ans : Shashi Kant Sharma
10. With which country India signed extradition treaty in May, 2013
Ans : Thailand 
11.Which Indian player declare as 'Man of the Series' in Champions Trophy, 2013
Ans : Sikhar Dhawan
12.Which state become first in India to implement electronic GPF in March, 2013
Ans : Arunachal Pradesh
13. Which team wins the Sultan Azlan Shah Hockey Tournament 2013held in Malaysia
Ans : Australia
14. Who is elected as new President of China in March,2013
Ans : Xi Jinping
15. What is the name of the new 266th Pope of Vatican City
Ans : Jorge Bergoglio
16. Who is elected as 68th Secretary of State of the United States in March, 2013
Ans : John Kerry
17. Who was the Chief Guest of India as Republic Day function, 2013
Ans : Jigme Khesar N Wangchuck
18. Who is appointed as the director of CBI in December, 2013
Ans : Ranjit Sinha 
19. Who is appointed as the chairman of NASSCOM recently
Ans : Krishna Kumar Natrajan 
20. The 39th G8 summit, 2013 was held in 
Ans : Northern Ireland

Thursday, 31 October 2013

Map's of India



मानचित्र 

India is a country in South Asia. It is the Seventh-Largest country by area and second-largest by population and most populous democracy in the world.  India got its independence on August 15th, 1947. It was the day when the Indians got liberated from the rule of the British.